Draait u uw injectieplaatsen?

Bridget McNulty is diabetes type 1 en mede-oprichter van Sweet Life Diabetes Community, de grootste online diabetesgemeenschap in Zuid-Afrika. Sweet Life deelt diabetesinformatie en advies zowel op hun website als op hun Facebook-gemeenschap, Diabetic South Africans. Hun doel is om te laten zien dat het mogelijk is om een gezond, gelukkig leven te leiden met diabetes. Klik hier voor meer informatie over Sweet Life.

Voor degenen onder ons die insuline injecteren, kan het een groot deel van ons dagelijks leven gaan uitmaken – nog een ding dat we moeten doen voordat we eten. (Schaal op, bereken het aantal koolhydraten, injecteer en eet dan!) Het is gemakkelijk om een slechte gewoonte te krijgen om elke keer dat we eten in hetzelfde gebied te
injecteren, maar roterende injectieplaatsen zijn erg belangrijk. Weet u hoe vaak u uw injectieplaatsen moet wisselen? Hier is alles wat je moet weten.

Waarom roterende injectieplaatsen

Waarom roterende injectieplaatsen belangrijk zijnHet is belangrijk om op verschillende plaatsen in uw lichaam te injecteren, zodat de injectieplaatsen de tijd hebben om te genezen. Als u steeds opnieuw in hetzelfde gebied injecteert, kan dit leiden tot bulten en heuvels onder de huid die bekend staan als lipohypertrofie. Door te draaien waar u injecteert, kunt u zo min mogelijk op dezelfde plek injecteren.

De meest gebruikelijke plaatsen om te injecteren zijn in de maag (buik), bovenbenen, armen en bovenzijde van de billen. Wat u ook kiest, verdeel het gebied in secties en injecteer in één sectie per week, maar altijd één vingerbreedte verwijderd van de laatste injectie. Als u het zonesysteem gebruikt, kunt u de buik in 4 zones verdelen, de dijen in 2 zones, de billen in 2 zones en de arm in 2 zones. Eén zone kan een week worden gebruikt, voordat je naar de volgende zone gaat

Rotatieregels

Het is belangrijk om grote, meerdere injectiegebieden te gebruiken, zodat u niet herhaaldelijk op dezelfde plek injecteert. Als u zones roteert, zal uw lichaam voldoende tijd hebben om te genezen voordat de volgende ronde injecties in die zone plaatsvindt.

Het einddoel is natuurlijk dat insuline goedBD. wordt opgenomen en de bloedglucose zo stabiel mogelijk wordt. De juiste injectietechniek kan in dit opzicht een grote hulp zijn, omdat het ervoor zorgt dat u geen lipohypertrofie ontwikkelt.

Dit artikel is u aangeboden met onvoorwaardelijke wetenschappelijke ondersteuning door BD.

Disclaimer: De medische informatie op deze website is geen advies en mag niet als zodanig worden behandeld. U mag niet vertrouwen op de informatie op deze website als alternatief voor medisch advies van uw arts of andere professionele zorgverlener. Raadpleeg uw arts als u vragen heeft over uw medicatie.